Kehut ja kommentit

Juhapekka

Jaakko, kiitos hyvästä vinkistä/linkistä. Mielenkiintoista, että siteen paikalla eteen/taakse voi olla laskuajassa yli 3% vaikutus ja etenkin se, että siteen säätö on jalkakohtainen, so. vasemman ja oikean suksen säädöt ovat erilaiset! Kuten tekijät toteavat jatkotutkimuksen aiheena (ja tämän tutkimuksen puutteena) olisi mielenkiintoista lukea lisää pystysuoran etäisyyden (siteen korkeuden) vaikutuksesta laskuaikaan/-nopeuteen.

Harry

Jännä odotella uusia tutkimuksia asiasta. Jos tulkitsin oikein lähdemateriaali niin tutkimus oli tehty v 2000 jolloin ei vielä ollut kovin taipuvia karvereita. näistä samoista säädöistä keskusteltiin -80 luvulla paljon ja perussäätö oli laittaa siteet eteen jos halusi leikkaavan ja taaemmas jos saman suksen halusi isompisäteisiin käännöksiin. Mielenkiintoista

Markku

Harry näin minäkin muistan 80- luvulla. Völkin P9 sukset ja Essin siteet. Siteet eteen, niin saatiin puikkarit ja taakse niin käytössä oli "suurpuikkarit"

Harry

Suksien muuttuessa muuttui myös käännöstekniikka. V 2000 olivat karverit oikean muotoisia mutta edelleen jäykkiä ja kovin hätäisiä käännökseen lähdöissä. Uusi ja vanha suksi kilpailivat samoilla sekuntiluvuilla.

Takapaino käännökseen lähtiessä heitti laskijan helposti selälleen.

Pujottelussa laskijoiden massa ja voima olivat kova sana. Tomba ja monet muut voimalaskijat menestyivät kisoissa.
Karvereiden kehittyessä myös käännöstekniikka kehittyi ja nykyiset huiput laskevat ihan eri tavalla kuin vuosituhannen vaihteen kingit.

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.

Kansiosta Sekalaiset, lisännyt Jaakko Hyvönen

Koko: 167 kB, päiväys: 13.01.2017